НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Васкрсење Христово у манастиру св.Луке у БошњануВаскрсење Христово је празник над празницима зато што најдубље одређује живот Цркве. И не само овај дан, већ свака недеља у години као Дан васкрсења, сабира верне у Цркви, у спасавајућу заједницу Трпезе Господње.

У манастиру светог Луке у Бошњану у поноћ, уз појање васкршње стихире: „Воскресеније твоје Христе спасе...“ уз упаљене свеће од благодатног огња и звуком свих манастирских звона, отпочело је свечано Васкршње јутрење са литијом, која је ишло од манастира до крста. По повратку у манастирски храм настављено је Васкршње јутрење радосним песмопојем васкршњег канона.

Завршетком јутарње уз речи Васкршњег тропара отпочела је Света Литургија коју је служио настојатељ манастира протосинђел Лука (Милошевић), уз саслужење ђакона Ивана Петронијевића, за певницом су појали богослови Петар Лукић и Душан Живадиновић. У току свете Литургије прочитана је овогодишња Васкршња посланица Патријарха српског г. Порфирија и отачаствених архијереја. Васкршњој Литургији присуствовао је велики број верника из расинског округа, Краљева, Крагујевца и других крајева. После завршене Литургије настојатељ Лука обратио се верном народу и честитао празник радосним поздравом ХРИСТОС ВАСКРСЕ-ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ, а затим је осветио васкршња јаја која су подељена верном народу.

Ђакон Иван ПетронијевићЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...