НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Празнично вечерње са петохлебницом у храму Свете Тројице у ТрстеникуУверавајући нас у опште васкрсење, Христе Боже, подигао си из мртвих

Лазара, Зато и ми као деца, носећи знаке победе, Теби победнику смрти

кличемо:

Слава на висини, благословен је који долази у име Господње!

У навечерје празника Цвети, празника уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим, празнично вечерње са петохлебницом у храму Свете Тројице у Трстенику служио је Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид.

Вечерње је почело великом литијом центром града Трстеника предвођеним Владиком Давидом, коме су том приликом прислуживали архијерејски намесник трстенички Милосав Егерић, јереј Мирољуб Симеуновић старешина храма, протојереј Радомир Косовац, јереј Стефан Ђурђевић, ђакони Ненад Матић и Давид Јанић, уз мноштво народа и деце који су носили врбове гране и певали тропар Празника. На Светом богослужењу храм је био испуњен верним народом, а за певницом су певали свештеници братства Светог храма. Богослужењу су присуствовали њене екселенције Председник Скупштине општине Трстеник Марио Спасић, као и Председница општине Милена Турк са породицом. Након богослужења уследила је трпеза љубави.ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...