НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Положен камен темељац за нови храм у Великим КупцимаДана 19. новембра, када наша Православна Црква чини молитвени спомен светог Павла Исповедника и Преподобног Верлаама Хутинског, Његово Преосвештенство епископ крушевачки Господин Г. Давид обишао је Велике Купце и том приликом положио камен темељац за нови храм светог Николаја Мирликијског Чудотворца. Овом приликом сабрао се многобројни народ Великих Купаца и околине да дочекају свога Архијереја и присуствују свечаном чину благосиљања темеља храма.

Епископу су саслуживали: Протојереј Владица Стојић, Протојереј Верољуб Благојевић, Јереј Александар Димитријевић, јереј Стефан Поповић и ђакони Светозар Стојановић и Ненад Матић.

Након полагања крајеугаоног камена и повеље у темеље храма, Епископ се обратио сабраном народу нагласивши величину Светога Николаја и његовог молитвеног заступништва. Епископ је у беседи посебно истакао важност подизања храмова и истовремене изградње и духовног и телесног храма.

Након окончања чина Епископ је посетио храм Свете Петке у Мајдеву, где је трудом чланова грађевинског одбора са оцем Верољубом Благојевићем на челу припремљена трпеза љубави.

Ђакон Ненад МатићБеседа владике Давида 19.11.2023 Велики Купци
ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...