НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Света Архијерејска Литургија у крушевачком насељу Уједињене Нације
Дана 08. октобра 2023. године када наша црква прославља Свету преподобну Ефросинију и Светог Сергија Радоњешког, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г.Г. др Давид благоизволео је служити Свету Архијерејску Литургију у крушевачком насељу Уједињене Нације у храму посвећеном Светом Апостолу Павлу и Светом Николају Мириликијском. Његовом Преосвештнству саслуживали су: Архијерејски намесник крушевачки протојереј Владица Столић, старешина цркве Лазарице протојереј Жељко Марковић, старешина храма Светог Апостола Павла и Светог Николаја протојереј Игор Шљивић, владичански ђакон Ненад Матић и храмовни ђакон Милан Вешковац. У светом олтару прислуживали су: Лука Ћирковић и Димитрије Столић. За певницом су одговарали теолози господа: Марко Димитријевић и Милан Костић, као и протиница Весна Столић.
Након Свете Литургије, духовни Отац наше епархије поучио је верни народ сабран на Литургији, дајући нам духовно окрепљење, тумачећи одељак из Светог Јеванђеља који говори о позивању Симона Петра за апостола као и о чуду бацања мреже у Генисаретско језеро, наглашавајући да се увек и свагда требамо ослањати на Господа и помоћ Његову.
Молитвено сабрање настављено је трпезом љубави у новоизграђеном парохијском дому, коју је припремило братство овог светог храма.

Ђакон при храму Светог Ап. Павла и Св. Николаја Мирликијског
Милан Вешковац


Беседа владике Давида по Јеванђељу 08.10.2023 Нације
ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...