НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Света Архијерејска Литургија у селу БуциУ недељу 9. по Духовима када наша Црква прославља Свету великомученицу Христину, Свете Бориса и Гљеба као и Свете мученике пребиловачке обрадовали смо се сабрани на Светој Архијерејској Литургији око нашег Владике Давида. Нема спасења без вере, а са вером може човек и по води да хода, сведочи нам Свето Јеванђеље које смо тога дана чули. Ипак вера се наша увек изнова налази на испиту и само они који се држе руке Господње неће потонути у искушењима данашњице. Зато је потребно да увек иштемо спасења а све остало ће нам се додати. Живот Цркве увек је био спој бриге најпре за духовно а потом и за материјално. Прво држати а друго не остављати. Црква Светих Врачева у Буцима последњих година градила се на оба поља. Обнова је текла и на духовном и на материјалном плану уз помоћ сваког верника. Зато је требало заблагодарити најпре Богу а потом и добрим људима који су ову обнову омогућили. Владика Давид поучио нас је мудрим речима своје беседе о вери, такође поделио је и грамате и благодарнице онима који су предњачили у својој бризи за цркву, а много је оних чија лепта остаје сакривена. Ипак Богу ништа није сакривено и коначну награду сви ишчекујемо у Царству Божијем, опет све по нашој вери а Божијој благодати.
У овај васкрсни и радосни дан у храму Светих Врачева у Буцима, Његовом Преосвештенству Епископу Давиду саслуживали су Архијерејски намесник крушевачки протојереј Владица Столић, јереј Стефан Поповић и ђакон Ненад Матић. Архијерејском граматом за несебичну помоћ цркви награђени су Владимир Милосављевић, Душан Гвозденовић, Урош Лукић и Сретен Милошевић, а за исто дело благодарницама др Душан Шокорац, Милан Ђорђевић и Драгиша Ђорђевић.
Црква нас учи смирењу које је плод вере, има време када се ради има време када се радује. Данашња радост била је печат за сва наша претходна залагања. Зато смо по Литургијском сабрању продужили радовање окупљени око трпезе благодарећи још једном Богу и Светим Врачима који су нас сабрали.
Јереј Стефан Поповић


Беседа владике Давида по Јеванђељу 06.08.2023 Буци
ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...