НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Освећење цркве у БатотамаУ недељу прву по Духовима – Свих Светих 11. јуна 2023. године Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Давид осветио је цркву светог Николаја Мирликијског у Батотама и служио је свету Литургију.

Епископу су саслуживали: протојереј Вукман Петровић Архијерејски намесник жупски, протојереј-ставрофор Градимир Милојевић, јереј Милан Качаревић, јереј Слободан Шљивић, ђакон Ненад Матић и ђакон Илија Ракановић.

Духовни пастир епархије крушевачке наш Епископ Давид се обратио надахнутом беседом која је свој извор имала у данашњем јеванђељу, и тиме народу дао поуку како је битно ићи путем којим нас Господ Исус Христос зове када каже: „Сваки који призна мене пред људима, признаћу и ја њега пред Оцем који је на небесима. Који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан; и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан“ (Мт. 10, 32-33)

По завршетку Свете Литургије Епископ Г. Давид је одликовао архијерејским граматама и благодарницама чланове Цркве који су се више потрудили у изградњи и украшавању овог дивног храма. Архијерејске грамате су добили: Диско Предолац из Разбојне, Милосав Јањић из Крушевца (постхумно), и Божа Савић из Богиша (постхумно). Благодарнице су уручене: Општини Брус, Србија шуме из Бруса, ЈКП Расина из Бруса, Живораду Ковачевићу из Тршановаца(постхумно), Драгиши Миљковићу из Бруса, Горану Видојевићу из Игроша и Драгану Миленковићу из Бруса. После доделе архијерејских грамата и благодарница уследила је трпеза љубави коју је увеличало Културно уметничко удружење „Копаоничка фрула“ из Бруса. Током трпезе љубави по благослову нашег Владике обратио се скупу пригодним говором Милен Радмановац који се захвалио владици на доласку а и свима који су допринели да се храм Светог Николаја Мирликијског заврши како би се осветио и пожелео је да буде што више венчања и крштења.

јереј Слободан ШљивићБеседа владике Давида на крају Литургије 11.06.2023 Батоте
ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...