НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Репрезентативна изложба живописа храма Свете Тојице у ТрстеникуДана 09.03.2023. год. Његово Преосвештенство епископ крушевачки Давид, својим присуством увеличао је отварање изложбе посвећене будућем живопису храма Свете Тројице у Трстенику, по чијем благослову су текле све досадашње припреме. Изложбу су припремили иконописци из Београда Јован и Наташа Атанасковић. Његово Преосештенство је том приликом отворио ову свечаност пријатним излагањем о значају икона и есхатолошких порука које оне упућују вернима. Отварању је присуствовала њена екселенција Председница Општине Трстеник Милена Турк која је говорила о значају оваквих пројеката за целокупну Општину Трстеник и сами Град.

Такође, овом приликом је гдин. мр Раденко Стојаковић иначе мецена целокупног овог пројекта, поздравио све присутне, и истакао значај обнове овога храма које тренутно доживљава свој процват у сарадњи са старешином храма Мирољубом Симеуновићем.

Изложба је приређена у Дому културе Трстеник, који је за ове потребе уступио свој ликовни салон. Покровитељи ове изложбе били су Епархија крушевачка, Народни Универзитет Трстеник и Црквена Општина Трстеник.

Велики број свештенства, привредника и верног народа узео је учешће у овом догађају.

Након промоције уприличена је трпеза љубави у просторијама Црквене Општине Трстеник.


Ђ. Давид ЈанићБеседа владике Давида 09.03.2023 Трстеник
ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...