НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

БОЖИЋНИ КОНЦЕРТИ ове године Господње, 12.јануара, са почетком у 20 часова, успешно је одржан још један Божићни концер у Мозаик сали Градске куће у Крушевцу; са благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида, а у организацији цркве Лазарице. Концерт је отворио и присутни народ благословио Владика Давид. Концерту су присуствовали и високи званичници Града Крушевца, као и многобројно свештенство, монаштво и благочестиви народ Божји, који је до последњег места испунио предивну Мозаик салу. Многи су стајали, јер није било довољно места. Свеједно, сви су били веома радостни и са пажњом су слушали и беседу Владике Давида и предложени програм. Кроз програм нас је водила млада и талентована глумица Даница Петровић, чланица великог хора.

Прво је наступио дечји хор “Св Кнез Лазар” и својим умилним гласовима, отпевао је неколико божићних, али и других предивних духовних песама. Дириговала је протиница Весна Пешић.

Гости концерта су били ученици Музичке школе “Стеван Христић” у Крушевцу, деца: Сава и Лука Тодосијевић, и Наталија Ђуровић из Крушевца, као и Давид и Димитрије Божић из Београда. Сава је свирао кларинет, а Лука гитару. За клавиром је корепетирала њихова мајка, попадија Ивана Тодосијевић, професор клавира. Божићну рецитацију је одрецитовала девојчица Наталија Ђуровић. Затим су наступили браћа Давид и Димитрије Божић из Београда. Давид је ученик Музичке школе “Станковић” у Београду, а обојица су солисти дечјег хора РТС “Колибри” у Београду. За ову прилику, старији брат Давид је одсвирао композицију на клавиру “Музичка кутија”, опус 16 композитора С. Мајкапара, а Димитрије је одпевао песму “Четири чаробне речи”, коју је компоновала њихова мајка Катарине Божић, уз клавирску пратњу старијег брата Давида.

У завршном делу програма, наступио је велики мешовити хор цркве Лазарице “Св Кнез Лазар”, који је успешно извео духовне песме српских и руских аутора, као и неколико народних песама. Хором су дириговале протиница Ружица Вешковац и њена ћерка Теодора Вешковац. Теодора и Милица Лончар су биле и солисти за неколико песама.

Међу гостима Божићног концерта били су и Господа: Марко Радојковић, професор гитаре у нишкој Музичкој школи из Ниша и Драган Јашаревић познати крушевачки хармоникаш. Корепетитор за клавиром била је и Милена Поповић, професор клавира у крушевачкој Музичкој школи.

На самом крају, сви учесници програма пришли су свом духовном оцу, Владици Давиду, да га поздраве, заблагодаре на његовом присуству и благим речима, да му целивају свету десницу и од њега, за благослов, приме иконицу Христовог рођења.

Богу благодаримо за још један успешно изведен Божићни концерт у Светолазаревом Граду Крушевцу.

Братство цркве ЛазарицеЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...