НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Празник Ваведења Пресвете Богородице прослављен у храму светог Ђорђа у КрушевцуУ зачетку хођења ка благословеном догађају Тајне Божјег Човекољубља- Рођења Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа обретосмо се данас у овом славном догађају. Данас се радују и небеса и земља, јер у храм улази она-дјева, која и остаје свагда дјева. Која се удостојила бити показаном и названом Шира од небеса. Речи су мале да изразе красоту и важност личности Богородице, те зато данас када је благочестиви богородитељи уводе у храм, ми се радујемо и торжествено певамо:
Данас је предображење благовољења Божијег и проповед спасења човековог: у храм Божији јавно се узводи Дјева, и Христа свима предоглашава. Зато и ми велегласно ускликнимо: радуј се, Испуњење Творчевога Домостроја!
У храму Светог Ђорђа у Крушевцу христочежњиви народ Божји је у великом броју заблагодарио Богу на свакоме дару који Он богато даје и дарује. Св. Литургију су служили протојереји: Драгић Илић, Цветан Топличанин, Љубиша Милошевић, Ненад Радосављевић и Ненад Драгичевић, као и протођакон Јован Миленковић.
Вернима се беседом обратио протојереј Драгић Илић.
После Св. Литургије у порти је уследило дружење са најмлађима, а кроз њихову грају и игру сви су узели учешћа у радости празника.

Аудио снимак беседе
ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...