НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Представљање књиге ,,Монографија цркве светог Ђорђа,, Саборни храм Епархије крушевачкеПромоција књиге одржана је у самом храму а о књизи су говорили :
Епископ крушевачки Г.др. Давид,госпођа Драгана Типсаревић ,лекторка, протојереј ставрофор Ђорђе Милојковић ,старешина храма и аутор књиге протојереј Драгић Илић.
Модератор програма вечери био је г.Слободан Радичевић програмски директор радио телевизије Крушевац.
Архијерејским благословом и пастирским словом Епископ Давид присутнима је у уводној речи објаснио појам цркве и црквености у контексту обнове Саборног храма и његове значајности за Епархију крушевачку као места у коме се већ 118 година непрекидно служи света Божанска Литургија.
Лекторка књиге госпођа Драгана Типсаревић, библиотекар из Краљева, у свом обраћању изложила је све тематске области из садржине књиге, закључујући да Цркву чине људи у овом смислу поменуте личности у овој књизи.
Старешина храма протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић говорио је о свеобухватној обнови храма у свим сегментима а која је трајала од 2014 до 2019 год. захваливши се свим добротворима ,приложницима и верницима који су се својим прилогом уградили у ово Богу угодно дело.
Завршну реч дао је утор књиге протојереј Драгић Илић ,говорећи о две личности поменуте у књизи Епископу нишком Г. Доситеју , потоњем митрополиту и мученику загребачком и Епископу жичком Г.Николају Велимировићу а који су у њихово време богослужили и посетили поменути храм светог Ђорђа у Круђевцу.


Ђорђе Милојковић протојереј ставрофорЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...