НАСЛОВНА ЕПИСКОП ПРЕДАВАЊА ЕПИСКОПА ДАВИДА ЕПАРХИЈА НАМЕСНИШТВА ВЕСТИ АРХИВА АДРЕСАР КОНТАКТ

Архијерејска Литургија у СтопањиУ недељу 20. по Духовима, када наша Света Црква слави Светог пророка Осију и преподобномученика Андреја Критског, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки др Давид, посетио је стопањску парохију показујући да је брижни отац који води рачуна о својој духовној деци, да одслужи Свету Литургију, дарујући свима духовну храну, Тело и Крв Господа нашега Исуса Христа, али и да све скупа поучи и охрабри речима најсветије науке, тумачећи Свето јеванђеље прочитано тога дана, о ништавности смрти, о њеној безначајности и о њој самој, као капији која води у наручје Христово.

После свете литургије на којој су му саслуживали пречасни оци протојереј ставрофор Милосав Егерић, намесник трстенички, протојереј ставрофор Вељко Гашић, умировљени парох стопањски, јереј Мирољуб Симеуновић, парох трстенички и протојереј Ивица Пауновић парох стопањски , уз предивно појање хора Свети Кнез Лазар и уважене диригентице и протинице Ружице Вешковац, владика Давид је у порти храама Светих апостола Петра и Павла осветио новосаграђену чесму и бунар, дар гоподина Драгана Ђокића и његове супруге Драге, из Стопање. Захваљујући им се , владика Давид им је доделио архипастирску грамату, за њихову љубав и дар. Такође је, за изузетни труд и рад на изградњи црквеног живота, али и на изградњи и уређењу црквених објеката и храма , архијерејску благодарницу добио и господин Радослав Божа Недић.

У продужетку овог дан, пунога благодати и љубави, вернике, са њиховим архипастиром, владиком Давидом, угостили су за богатом трпезом, супружници Драган и Драга Ђокић, дарујући свима присутнима и телесну храну, после небеске духовне, опет уз радосне ноте поменутог хора, али и дечице Ангелине и Петра Пауновића.

Ишчекујући наредно сабрање са својим архипастиром и оцем, верни народ је примајући благослове испратио владику кир Давида, благодарећи Богу на оваквоме дану.


ЕПИСКОП КРУШЕВАЧКИ ГОСПОДИН ДР ДАВИД (ПЕРОВИЋ)
ПОМОЗИМО ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА


...